Mitä sähköinen kirjanpito on?

  • Ostolaskut ohjataan kirjanpito-ohjelmaan, jossa ne käydään maksamassa.
  • Myyntilaskut tehdään kirjapito-ohjelmalla.

 

Mitä minun täytyy tehdä, kun olen maksanut laskut kirjanpito-ohjelman kautta?

  • Ei mitään, kirjanpitäjä saa nyt tehtyä kirjanpitosi. Tositteita ja tiliotteita ei tarvitse toimittaa erikseen kirjanpitäjälle. Ne ovat siellä jo valmiina.

 

Mitä minun täytyy tehdä, kun olen tehnyt myyntilaskut kirjanpito-ohjelman kautta?

  • Ei mitään. Lasku lähtee automaattisesti asiakkaalle, joko sähköisesti tai tulostuspalvelun kautta postiin. Eikä myyntilaskuja tarvitse toimittaa enää kirjanpitoon, ne ovat siellä jo valmiina. Kun ohjelmaan on tehty pankkiyhteys. Näet suoraan sieltä kuka on maksanut laskunsa ja kuka ei.

 Entäpäs käteiskuitit?

  • Kuvaa käteiskuitit puhelimella kirjanpidon sovelluksella, niin ne ovat sitten siellä kirjanpitäjän käytettävissä. Käteiskuittejakaan ei tarvitse enää toimittaa erikseen kirjanpitoon.

 

Mitä toimenpiteitä minun pitää tehdä, jotta voin aloittaa?

  1. Toimita pankkiin valtakirja maksuyhteyden muodostamista varten.
  2. Toimita uusi laskutusosoite kaikille niille, jotka laskuja sinulle lähettää.
  3. Jatkossa käyt vaan maksamassa laskut ohjelman kautta, kirjanpitäjäsi hoitaa loput.

 

Miten laskut ohjataan kirjanpito-ohjelmaan? Entä paperilaskut?

Laskut ohjataan kirjanpito-ohjelmaan joko sähköisesti, sähköpostin liitetiedostolla tai skannauspalvelukautta. Saat valmiin tiedotteen uudesta laskutusosoitteesta, jossa kerrotaan että olet siirtynyt sähköiseen järjestelmään. Siinä pyydetään toimittamaan laskut ensisijaisesti sähköisesti, jos sähköisen laskun lähettäminen ei ole mahdollista, niin laskun voi toimittaa sähköpostin liitetiedostona tai paperiversiona skannauspalveluun postitse.

Miten laskuja maksetaan kirjanpito-ohjelmalla?

Saat käyttäjätunnukset ohjelmaan. Pankin kanssa on tehty ohjelmaan maksuyhteys, joten ohjelma toimii ”verkkopankkina”. Eli kirjaudut ohjelmaan, laskut näkyvät siellä ja laitat ne vaan maksuun. Kun laskut maksetaan kirjanpito-ohjelman kautta, niitä ei tarvitse enää toimittaa kirjanpitoon.