dsc_3998Yksi kuuma, ajankohtainen puheenaihe yrityksissä ja muissa paikoissa tällä hetkellä on sähköinen taloushallinto. Mitä sillä tarkkaan ottaen tarkoitetaan? Onko siitä jotain hyötyä omalle yritykselleni?

Sähköinen taloushallinto ei ole vain hyvä mahdollisuus kehittää omaa toimintaansa, se on myös jollain aikavälillä ainoa suunta kun esimerkiksi viranomaisten järjestelmät yhä sähköistyvät.

Aiemmassa maailmassa yritys lähetti laskunsa ja kuittinsa tilitoimistoon, joka sitten valmisteli kirjanpidon tämän pohjalta. Kauden päätteeksi asiakas sai käteensä tuloslaskelman ja taseen ja mietti, että meniköhän tämä kausi nyt hyvin vai huonosti.

Uudessa, sähköisessä (digitalisoidussa, automatisoidussa) taloushallinnossa toimitaan hieman eri tavalla. Kun ennen tietojärjestelmä oli vain tilitoimiston työkalu, on nykyaikainen järjestelmä nyt ikäänkuin tilitoimiston ja asiakasyrityksen keskellä ja molemmat käyttävät sitä. Tieto syötetään vain kerran ja se on saman tien kaikkien osapuolten käytettävissä. Perinteiset käsityörutiinit automatisoidaan.

Vertaa tätä vanhaan malliin, esimerkiksi myyntilaskutuksen suhteen; ensin yrittäjä kokoaa laskuun tarvittavat tiedot eri lähteistä, kopioi ne laskulle, lähettää laskun, ottaa siitä kopion, toimittaa sen tilitoimistolle, joka taas kopioi sen tiedot kirjanpitoon, reskontraan, jne, jotta voi edelleen tehdä muun muassa viranomaisilmoitukset. Sähköisessä taloushallinnossa tämä koko ketju hoidetaan muutamalla klikkauksella.

Sähköiseen taloushallintoon siirtyneet yritykset kokevatkin tärkeimmiksi hyödyiksi:

  • ajansäästö arjen rutiineissa; ei enää turhan tiedon naputtelua tai raapustelua
  • ajantasainen taloustieto koko ajan käytettävissä; enää ei odotella kuukauden lopun tuloslaskelmaa, vaan klikataan raportti saman tien ruudulle
  • uusien järjestelmien ja niiden antaman entistä selkeämmän taloustiedon hyödyntäminen yrityksen toimintaa suunniteltaessa ja kehitettäessä

Siispä sähköllä, kiitos!

Sydän-Suomen Taloushallinta tarjoaa täyden palvelun sähköisen taloushallinnon sinunkin yrityksellesi. Klikkaa tästä yhteystietomme ja varaa puolen tunnin ilmainen demonstraatio nykyaikaisen yrittäjän taloustyökalupakkiin.